10/31/2011

Books

Aj my máme obľúbené knihy. Tak sme si o nich pripravili článok. Teda aspoň o niektorých. A čo vy? Máte radi knihy? :)
Click More


Arthur Golden - Pamäti gejše
Dojímavý historický román, ktorý sa odohráva pred, počas a po 2. svetovej vojne. Je tam krásne opísaný život gejše od jej predaja do "otroctva", cez hodiny výuky tancov, spevu, cez maľovanie, účesy, kimoná, cez jej debut ako spoločníčka a nespočet účastí na zábavách a vystúpeniach. Hlavná postava celej knihy je mladá gejša Sajuri, ktorá opisuje svoj životný príbeh a strastiplnú cestu k svojej jedinej láske. Ak ste túto knihu nečítali, tak vrelo odporúčame! A je oveľa lepšia ako film :)

Melvin Burgess - Heroín
Táto kniha nás zaujala hlavne tým, že je v nej opísaný problém, ktorý je dnes veľmi častý a vážny. Drogy a mladí ľudia (niežeby sme fičali na drogách, to nie:D). V tejto knihe je opísaný príbeh teenagerov, ktorí sa postupne stávajú závislí na heroíne a ako sa s tým postupne vysporiadavajú. Neodporúčame čítať slabším povahám. Inak skvelá kniha :)

Simone Berteautová - Edith Piaf
Biografický román o famóznej Edith, ktorý napísala jej sestra. Aj keď možno niektorí neviete kto vlastne Edith Piaf je, určite si túto knihu prečítajte. Je plná emócií, pretože milej Edith sa v živote stalo tak strašne veľa vecí, že si to málokto dokáže prestaviť. Inak to vydanie, ktoré máme my je dosť staré, takže ak túto knihu nevydali znova, budete sa musieť poobzerať po nejakých bazároch. Ale stojí to za to :). 

Rebecca Millerová - Tajné svety Pippy Leeovej
Pippa Lee je úspešná žena, ktorá dosiahla všetko čo chcela. Až kým sa jedného dňa nezamyslí nad svojím životom a ako sa vlastne dostala tam kde je teraz. A tak začne spomínať na svoju minulosť. Na svoju mamu,   ako utiekla z domu, na svoj bujarý život plný alkoholu, drog a mužov. Až po zoznámenie so svojím terajším manželom Herbom. Všetko je ideálne, kým sa to nezačne obracať hore nohami. Naozaj nečakane dobrá kniha :) 

Khaled Hosseini - Tisíc žiarivých sĺnk 
V tejto knihe je opísaný príbeh dvoch úplne odlišných žien, no spojila ich vojna v Afganistane. Román je plný emócií. Cítiť z neho utrpenie, poníženie, smútok... Je to nádherný príbeh o sile rodiny, priateľstva a lásky. Tento autor sa nie náhodou stal najúspešnejším autorom v roku 2008. Naozaj prekrásna kniha a ak si máte chuť poplakať, nech sa páči :)

Tatiana Melasová - Tovar
Je to príbeh obyčajnej feťáčky Melisy, ktorá si na drogy zarábala tou najhoršou cestou - stala sa prostitútkou. Okúsila aj ulice Španielska, odkiaľ mala k drogám veľmi blízko a nezáchranil ju ani detox ani láska mladého chlapca. Všetko sa zmenilo, keď sa vrátila na Slovensko. Zaľúbila sa a to ju prinútilo so všetkým skončiť. V tejto knihe je krásne opísané to, ako sa z obyčajného, slušného dievčatka môže stať človek, ktorý je zavislý. Je to reálna a veľmi poučná kniha, ktorú si musíte prečítať! :) 

1 komentár:

  1. Rebecca Millerová - Tajné svety Pippy Leeovej- čítala som tú knihu a podľa mňa nemala žiadnu gradačnú krivku:d
    ale zato pamäti gejše boli super, aj film

    OdpovedaťOdstrániť